© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Kip kerrie met groenten:

Kip kerrie heb ik al een keer eerder gedaan, maar dit is toch echt anders. Eigenlijk een soort ovenschotel, met wat ik noem Chinese nasi erbij en eten maar. Een paar kippe poten aan stukken gehakt (drumstick en dij) 2 uien grof gesneden 2 paprika grof gesneden 2 tenen knoflook gesnipperd halve verse ananas (of een hele) halve courgette ( of een hele) 1 winterpeen schoongemaakt en grof gesneden 1 prei grof gesneden madras kerrie paprikapoeder peper en zout bouillon witte wijn de kip kruiden met peper en zout en kerrie en aanbraden en in de braadslee of schaal doen groenten in dezelfde pan aanbraden en ook in de slee of schaal doen in de nog heten pan en de overgebleven olie de kruiden even verhitten, afblussen met witte wijn en bouillon en alles in de braadslee of schaal doen. in de oven op 175 graden garen, zal een uurtje duren kip eruit vissen alles door een zeef het vocht koken , op smaak brengen en binden met wat maïzena dan de groenten terug erin doen. voor de Chinese nasi: rijst koken 1 ui snipperen 1 prei wassen en fijn snijden, mag ook een bos lente ui zijn. doperwtjes blancheren paar eitjes opslaan en in een koekepan tot roerei garen in een wok olie doen en daarin de uitjes fruiten. doperwtjes erbij rijst erbij prei erbij de rijst op smaak brengen en dan de ei erbij roeren