Kip kerrie heb ik al een keer eerder gedaan, maar dit is toch echt anders.Eigenlijk een soort ovenschotel, met wat ik noem Chinese nasi erbij en eten maar.Een paar kippe poten aan stukken gehakt (drumstick en dij)2 uien grof gesneden2 paprika grof gesneden2 tenen knoflook gesnipperdhalve verse ananas (of een hele)halve courgette ( of een hele)1 winterpeen schoongemaakt en grof gesneden1 prei grof gesnedenmadras kerriepaprikapoederpeper en zoutbouillonwitte wijnde kip kruiden met peper en zout en kerrie en aanbraden en in de braadslee of schaal doengroenten in dezelfde pan aanbraden en ook in de slee of schaal doenin de nog heten pan en de overgebleven olie de kruiden even verhitten, afblussen met witte wijn en bouillon en alles in de braadslee of schaal doen.in de oven op 175 graden garen, zal een uurtje durenkip eruit vissenalles door een zeefhet vocht koken , op smaak brengen en binden met wat maïzenadan de groenten terug erin doen.voor de Chinese nasi:rijst koken1 ui snipperen1 prei wassen en fijn snijden, mag ook een bos lente ui zijn.doperwtjes blancherenpaar eitjes opslaan en in een koekepan tot roerei garenin een wok olie doen en daarin de uitjes fruiten.doperwtjes erbijrijst erbijprei erbijde rijst op smaak brengen en dan de ei erbij roeren